Om David & Martin

Vem vill inte hjälpa barnen i Afrika tänkte vi och startade en insamling via UNICEF som vi utformade en egen liten kampanj till. Det kan väl inte vara så svårt att samla in pengar och göra något nyttigt kan ju vara gott för själen. Vi fick väl inte idén hux flux, Mikael Persbrandts mantra ”antingen så gör du ingenting eller så gör du nåt” hade etsat sig fast i våra tankar så det fanns ju egentligen inget annat alternativ för oss än att helt enkelt göra något. En annan anledningen till detta som kanske låter mer genomtänkt var för att vi båda studerar Digitala Media på Högskolan Väst i Trollhättan och ville utnyttja tiden vi hade till vårat examensarbete för att göra någonting bra, något viktigt som kan göra skillnad för orättvisor i världen. Så starten på vår insamling är alltså en del av vårt examensarbete där vi genom att testa olika digitala mediekanaler bidra med kunskaper om hur man skulle kunna bedriva denna formen av insamlingar och hur man kan utnyttja sociala media. Förhoppningen var att UNICEF och alla de som startar en egen insamling kan ha nytta av det i sitt beundransvärda arbete.

Nu har vi båda tagit oss från Trollhättan för att vidga våra vyer i Malmö respektive Stockholm. Även om vi är på var sitt håll kommer insamlingen alltid bestå.

Vänliga hälsningar,
David & Martin

Läs om UNICEF’s arbete med sociala media.
Eller varför inte visa ditt stöd på din blogg.

{ 1 kommentar… läs det nedan ellerlägg till en }

miki juni 4, 2010 kl 15:52

hej!

jag tog en kaffe på torp köpcentrum idag och såg en artikel om er. jag kände för att ringa er på direkten.

jag hjälper människor knyta starkare band till naturen (vildkultur.se, wildernessawareness.org), med en metod jag lärt mig av mina mentorer (jonyoung.org och ifnaturallearning.com), för att efter 20 år som ekolog och journalist (dedijer.com), finns inget jag hellre gör än att ge barn och vuxna möjligheten att känna sig hemma i det vilda.

jag skulle vilja träffa er och se om vi kan kombinera våra gemensamma intressen för miljö och samhällsengagemang på något ömsesidigt sätt. jag är intresserad av att höra mer om era erfarenheter i sociala media, och hur det kan koppla samman det jag lär ut med de som kan tänkas ha nytta av det.

mig når ni på 0708-159259

hälsningar
miki

Lämna en kommentar

{ 1 trackback }